KONYA / EMİRGAZİ - Işıklar Atatürk İlkokulu

Haz

Yıl Sonu Sıkma Gözleme Günümüzde Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Özellikle Bayan öğretmenlerimize teşekkür ederim.

May

Emirgazi Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamına açılan Zeka oyunları kursuna katılan öğrencilerimiz arasında 1. Işıklar Atatürk İlkokulu Zeka Oyunları turnuvasını düzenledik.

Mrt

yeni yabancı dil sınıfımızda hazırlıklar devam ediyor

Mrt

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ÖĞRETİCİLİĞİ (MENDİL KAPMACA) HAKEMLİK SEMİNERİ BAŞLAMIŞTIR

Ock

Dönem sonu sınıflarımızda yapılan çalışmalar tüm öğretmen arkadaşlarımızın eline sağlık

Ara

Düşünmeden denize veya sokağa atılan çöplerin çevreye ve doğal yaşama zararları ve geri dönüşüm temalı pano çalışmamız. Öğretmenimiz Hacer Altınkaya tarafından düzenlenmiş ve sergilenmektedir. Bu örnek çalışmasından ötürü teşekkür ederiz.

Ara

Rеsmî adıyla Tutum, Yatırım vе Türk Malları Haftası kısaca Yеrli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan еkonomik darboğazın ardından yabancı ülkеlеrе para akışının önünün kеsilmеsi vе toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan еdilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongrеsi toplanmış vе bu kongrеdе yurdun bağımsızlığının korunması, yеrli mallar ürеtilmеsi vе kullanılması kararı alınmıştır. Dönеmin başbakanı İsmеt İnönü 12 Aralık 1929 tarihindе TBMM’dе u yöndе bir konuşma gеrçеklеştirip ulusal еkonomi, yеrli malı vе tutumlu olma konularının alştını çizmiştir. 1946 yılından itibarеn Yеrli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım vе Türk Malları Haftası olarak dеğiştirilmiştir.

Ara

Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin başlattığı seferberlik kapsamında Emirgazi Halk Eğitim Merkezine bağlı açılan 1. Kademe hızlandırılmış  okuma yazma kursumuzda kursiyerlerimiz okuma ve yazmaya geçtiler katılımcılarakurs sonunda, birinci kademe okuma yazma belgesi verilecektir.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal  Atatürk´ün Ölümünün 80.yılı anma töreni 10 Kasım Cumartesi günü okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı program eşliğinde İlçemiz Kaymakamı Sayın Fahri ONAY, Belediye Başkanı Sayın Nurişen KOÇAK, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Zeki SEÇER, İlçe Emniyet Amiri Sayın Süleyman YENER, Daire amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.